zde se nacházíte:
Úvod > Život v obci > Důležitá upozornění > Prosba o pomoc - vandalismus a sprejerství

Prosba o pomoc - vandalismus a sprejerství

29.8.2023

Vážení spoluobčané,

Obracím se na Vás všechny s prosbou o pomoc.

V poslední době se zde objevil nešvar v podobě malování po fasádách. Vlastně odnášejí to nejen fasády, ale i elektrorozvodné skříně, obecní vývěsky, zvláště pak malba na fasádě opravené budovy školy nedává smysl a rozum zůstává člověku stát nad činem primitiva. Dnes je to majetek obce – tedy nás všech, zítra to může být fasáda nějakého rodinného domku…

Pominu-li duševní nevyzrálost vandala, pak je nevyvratitelnou skutečností, že se jedná o trestní čin. Policie je o tomto spravena a bude naši obec namátkově častěji kontrolovat. Zákon na vandalismus pamatuje zde:

Poškození cizí věci, § 228 - Trestní zákoník č. 40/2009 Sb.

Sprejerství je již od začátku trestný čin, a to bez ohledu na výši způsobené škody. Pachatelům za takové jednání hrozí mimo pokuty i rok vězení.

Policisté v této souvislosti žádají, pokud by občané mohli poskytnout jakoukoli informaci vedoucí k dopadení těchto pachatelů či pachatele, nechť se obrátí na bezplatnou telefonní linku 158.

K žádosti se já tímto také připojuji. Můžete mne kdykoli kontaktovat na telefonu 724 175 677. Vandala si rád odchytnu osobně na místě činu.

 

 Váš starosta